Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Αγιασμός των υδάτων στην Αθήνα

Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στην πλατεία Δεξαμενής στην Αθήνα. 
Στην τελετή παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, και οι βουλευτές Προκόπης Παυλόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος από τη ΝΔ και Θανάσης Πλεύρης από το ΛΑΟΣ, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, τονίζοντας ότι «ο χρόνος που μας περιμένει είναι ένας χρόνος δύσκολος, αλλά όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα που χρειάζεται για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση και με θάρρος και αυτοπεποίθηση να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή».
Η κ. Νταλάρα ευχήθηκε από την πλευρά της «χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλή δύναμη, με αγάπη, έλλειψη μισαλλοδοξίας, ταπεινοφροσύνη και λίγη ελπίδα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τοποθέτηση φράκτη στα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, είπε ότι πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι μίας συντονισμένης ενέργειας. Επισήμανε, δε, ότι «βρισκόμαστε στη μέση ενός κρίσιμου προβλήματος μ’ ένα μεγάλο συντονισμένο σχέδιο. Αυτή η προσπάθεια πίεσης προς την Τουρκία στην ουσία για τα σύνορά μας, είναι ένα μικρό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται».
Ο πρ. υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, τόνισε ότι «η σημερινή γιορτή σηματοδοτεί την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, ιδίως σε μια εποχή που από πλευράς δικαιοσύνης οι πολίτες χειμάζονται, θύματα μιας κοινωνικής αδικίας. Οφείλουμε όλοι να τους εμπνεύσουμε την ελπίδα και να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη, που τόσο πολύ λείπει».
Απαντώντας σε ερώτηση για τον φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα δήλωσε ότι «είναι το απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας και αυτό προκύπτει και από το διεθνές δίκαιο και από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, το να θωρακίζει τα σύνορά της όπως νομίζει και σε αυτό δεν έχει λόγο κανένας, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα ελληνικά σύνορα».
Ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα από πλευράς νομιμότητας μπορεί να το κάνει, ενώ αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του μέτρου λέγοντας ότι «από πλευράς αποτελεσματικότητας είναι να το δούμε. Γιατί το ζήτημα είναι να χτυπάς τη λαθρομετανάστευση στη ρίζα της και η ρίζα δεν χτυπιέται όταν έχει μειωθεί η αστυνόμευση δραματικά και όταν έχεις ψηφίσει έναν νόμο για την ιθαγένεια, που έχει καταστήσει την Ελλάδα πραγματικό μαγνήτη των λαθρομεταναστών».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων μετέβη στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, όπου τελέστηκε κι εκεί αγιασμός των υδάτων.
kathimerini.gr Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου