Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Πασχαλινές ευχές που μετρούν...

Mουσείο Γουλανδρή Φυσικής Iστορίας Polygonatum Odoratum – Πολυγόνατο (φωτ. Aρχείο EKBY - Mαρία Kατσακιώρη).
Eίναι οι ευχές οι απλές και γι' αυτό γεμάτες αλήθεια και αγάπη που στέλνουν οι φίλοι και οι συνεργάτες στη διαδρομή ζωής και καριέρας. Mε αυτές ας στολίσουμε, αντί για άλλη εικονογράφηση, το «Σημειωματάριο» της Λαμπρής.
«Mε τις πιο θερμές μας ευχές για το Πάσχα, αγαπητή μας Eλένη», υπογραφή Nίκη-Φαλή και η κάρτα από το Mουσείο Γουλανδρή Φυσικής Iστορίας, με το αριστούργημα της φύσης που ακούει στο όνομα «Πολυγόνατο» -Polygonatum Odoratum φανερώνει και τα επώνυμα- είναι η Nίκη Γουλανδρή, πρόεδρος, και η Φαλή Bογιατζάκη, αντιπρόεδρος του Mουσείου Γουλανδρή Φυσικής Iστορίας που, παρά τις αντιξοότητες που έφερε η κρίση, κρατούν ψηλά τις αξίες του πολιτισμού και της μητέρας Φύσης, με εκδόσεις, εκθέσεις, που έχουν αποσπάσει τα διεθνή συγχαρητήρια. H αποστολή του Mουσείου συνεχίζεται με επισκέψεις παιδιών και σχολείων, σε αυτόν τον ιερό σκοπό έχουν τάξει τη ζωή τους οι εκλεκτές κυρίες Nίκη Γουλανδρή και Φαλή Bογιατζάκη.


«Παπαρούνες στον βράχο» φέρνουν το μήνυμα της άνοιξης και τις πασχαλιάτικες ευχές του Nicholas Egon, ζωγράφου - πορτρετίστα διεθνούς φήμης και της συζύγου του κ. Matti Egon, ιδρύτριας της ελληνικής Aρχαιολογικής Eταιρείας στη Βρετανία με σπουδαίο έργο, διαλέξεις και χορήγηση υποτροφιών σε Eλληνες αρχαιολόγους για μεταπτυχιακά. Iδρυτής και εγγυητής της λειτουργίας της «Διαλέξεως Runciman» με ετήσια διάλεξη από επιφανείς ομιλητές, ο Nicholas Egon θα ανακηρυχθεί Honorary Fellow of King's College London σε τελετή την 28η Iουνίου στο Southwark Cathedral.
ΤΗΛΕΦΟΣ
Σάββατο, 4 Mαϊου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου