Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτότυπες συνταγές για το δείπνο των Χριστουγέννων


Ανακαλύψτε νόστιμα gourmet πιάτα τα οποία μάχονται για μια θέση στο γιορτινό μενού. Όποια και αν επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο: το τραπέζι σας θα είναι ξεχωριστό

Ψητή πάπια με ανανά
(προετοιμασία 10’, μαγείρεμα 2 ώρες)

Υλικά για 6 άτομα
1 πάπια, 3 κ.σ. μέλι, 1 πρέζα σπόρους γλυκάνισο, 6 σπόροι κάρδαμου, 1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 κομμάτι τζίντζερ 4 εκ., 1 ματσάκι κόλιαντρο, 2 κ.σ. σος σόγιας, 2 ανανάδες, αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
2. Χτυπάτε τους σπόρους γλυκάνισου, κάρδαμου και κόλιαντρου σε ένα γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε με το μέλι, τη σος σόγιας και το ψιλοκομμένο τζίντζερ, αφού αφαιρέσετε τη φλούδα του.
3. Τοποθετείτε τα σπόρια, το κρεμμύδι κομμένο στα δύο, το ματσάκι κόλιαντρου στο εσωτερικό της πάπιας και ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο C, φροντίζοντας να τη γυρνάτε συχνά για να φεύγει το λίπος. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150ο C και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα.
4. Καθαρίζετε τους ανανάδες, τους κόβετε σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε την καρδιά τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κομμάτια ρίχνοντας λίγο από το λίπος της πάπιας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα φρούτα να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
5.15’ πριν το τέλος του ψησίματος της πάπιας τοποθετείτε τα κομμάτια του ανανά από πάνω. Περιχύνετε με το χυμό που έχει απομείνει στο ταψί και σερβίρετε.

Tip
Aυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με πουρέ γλυκοπατάτας αρωματισμένο με λάιμ.

http://www.elle.gr
/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου