Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων


Με λαμπρότητα εορτάζονται σε ολόκληρη τη χώρα τα Θεοφάνια, ενώ το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων.  Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού «Καλυψώ» και «Ευρώπη». Το σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος. Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ακόμη, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούρτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων  της πόλης. 

Πριν από την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.  

Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
σε όλη την πόλη, ενώ υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.   

Στην Αθήνα, ο Αγιασμός των Υδάτων τελέσθηκε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι και στο κολυμβητήριο στο Μετς, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και πλήθους βουλευτών.

Στο μήνυμά του, ο Γ.Καμίνης επισήμανε ότι εκτός της οικονομικής κρίσης, υπάρχει και η πολιτική κρίση και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε «μια δημοκρατική ομαλότητα του πολιτικού συστήματος». 

Όσον αφορά στο έργο του Δήμου Αθηναίων επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενταθεί η φροντίδα για τους άστεγους.

Μήνυμα υπέρ της διαφάνειας έστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Με πείσμα και σθεναρά να αγωνιζόμαστε για το φως» τόνισε.



ΤΑ ΝΕΑ: Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2013
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2013 13:35
Web-Only

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου