Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ... Σαμαράς: Θα τα καταφέρουμε με εφόδιο την ενότητα

(ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ)
(ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ)
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, απηύθυνε από τον Πειραιά όπου παρέστη για την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, ο Αντώνης Σαμαράς. Στη δηλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, στην οποία χοροστάτησε ο Αχιεπίσκοπος Ιερωνύμος. ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Από εδώ, από τον Πειραιά μας, από το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας, ότι θα τα καταφέρουμε. Η δύναμη του Ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω από όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα, πιστεύω ότι ήταν πάντοτε τα εφόδια τα οποία μας έδωσαν προκοπή και ευημερία. Και θα μας δώσουν και πάλι.

Σήμερα των Φώτων, η δύναμη που πήραμε από την τελετή, ο Αγιασμός των Υδάτων, μας γεμίζει και πάλι αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε. Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Να είστε καλά».
Σαμαράς: Θα τα καταφέρουμε με εφόδιο την ενότητα
Το έθιμο της ανάσυρσης του σταυρού τίμησαν φέτος δώδεκα άνδρες του συνδέσμου βατραχανθρώπων (πρώην υπηρετούντες στα Ο.Υ.Κ) οι οποίοι βούτηξαν στα κρύα νερά του Πειραιά και ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού «Καλυψώ» και «Ευρώπη».
Στον Αγιασμό παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
Στην Αθήνα ο καθαγιασμός των υδάτων τελέστηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.
Στη Δεξαμενή, όπου χοροστάτησε ο επίσκοπος Νεοχωρίου, Παύλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να αποκαλύπτεται «παντού και πάντοτε το φως» αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την τελετή.
«Σε κρίσιμες και δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε, όπου η κοινωνία δοκιμάζεται, και οι πολίτες είναι αυτοί που σηκώνουν το βαρύ φορτίο της κρίσης, εμείς οι πολιτικοί που εκπροσωπούμε το έθνος, οφείλουμε εκτός από τις ευχές να μιλάμε και με τις πράξεις μας. Να αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια, να καταπολεμάμε τη διαφθορά, να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως να ζητάμε να αποκαλύπτεται παντού και πάντοτε το φως, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.
Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού έκανε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, Μάξιμος. Ο μοναδικός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Νεράντζης, από τη Χειμάρρα.
Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση των τελετών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση γενικότερη του πολιτικού συστήματος». «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πια πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε μια δημοκρατική κανονικότητα και ομαλότητα του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.
  • Στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, η τελετή του καθαγιασμού έγινε στον Κεράτιο Κόλπο προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
ΕΘΝΟΣ On Line
11:23 6/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου