Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Παπούλιας: Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση


  • Εκτός Αθήνας γιορτάζουν οι πολιτικοί ηγέτες τον Δεκαπενταύγουστο

ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2012 13:56

«Ενωμένοι όλοι θα ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την Ιερά Μονή Θεοτοκιού Αρτας, όπου γιόρτασε τον Δεκαπενταύγοστο. Η σημερινή ημέρα είναι «ημέρα ελπίδας και πίστης», είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι, «Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό». Στη Μεσσηνία βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, ενώ εκτός Αθήνας βρίσκονται οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί. Στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Εκεί παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς πήγε στην πλατεία της Πύλου, όπου συνομίλησε με πολίτες και επισκέπτες.
  • Εκτός Αθήνας και οι υπόλοιποι αρχηγοί
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλ.Τσίπρας συνεχίζει τις διακοπές του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Εξαίρεση αποτελεί η Αλέκα Παπαρήγα, που παραμένει στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία.

Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην Τήνο, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Ιωαννίδης στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

  • Μικροένταση κατά την προσέλευση του Παπούλια
Ένταση επικράτησε έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Αρτας, τη στιγμή της προσέλευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο, ενώ η Αστυνομία απομάκρυνε έναν άνδρα.

Στη συνέχεια, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Πρόεδρος προσήλθε στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία.
  • Στην Παναγία Σουμελά ο Βαρθολομαίος
Τα σήμαντρα της Παναγίας Σουμελά ήχησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πόντο, όπου έσπευσαν εκατοντάδες πιστοί παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Μετά το πέρας της πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην Παναγία ως σύμβολο παρηγορίας για αιώνες, ενώ ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές που επέτρεψαν και φέτος την τέλεση της Λειτουργίας.
  • Μήνυμα ενότητας από τον Ιερώνυμο
Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά το κήρυγμά του στον Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.

Πέραν του θεολογικού του κηρύγματος, που αφορούσε το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Παναγίας, σημείωσε την ανάγκη της ενότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

«Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Αριχεπίσκοπος.

Στη Λειτουργία στο χιλιόχονο προσκύνημα της Αγιάσου στις πλαγιές του Λεσβιακού Ολύμπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ παρέστησαν ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόκλητος.

Στον εορτασμό την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.
  • Αβραμόπουλος: Ανάγκη για εθνική ενότητα 
Την ανάγκη εθνικής ενότητας και συνεννόησης υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρίσκεται στην Τήνο.

«Είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε την βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «όλοι μαζί, ορθώνοντας εθνικό μέτωπο, μπορούμε να βγάλουμε και πάλι την Ελλάδα μπροστά».

Οι εορτασμοί στο Βέρμιο

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στον μητροπολίτη Βεροίας, Παντελεήμονα, τον οποίο πρωτογνώρισε πριν 35 χρόνια, ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, και του απένειμε τον «Σταυρό του Ευαγγελιστή Μάρκου». Ταυτόχρονα προσκάλεσε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τον κ. Τανιμανίδη για να τον τιμήσει.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, τη ΝΔ ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, τους Ανεξάρτητους Έλληνες η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τη ΔΗΜΑΡ. ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Αμοιρίδης.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καλαντζής και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης.

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ακολούθησε κατάθεσε στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου