Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο


Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο.
Αν και λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά, χιλιάδες πιστοί προσέτρεξαν για να ευχαριστήσουν και να προσευχηθούν στη μητέρα του θεανθρώπου. «Ο λαός μας έχει κρατηθεί όρθιος και σε πιο δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε από την Τήνο, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως επικεφαλής του κλιμακίου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς, στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως «η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία και όλοι μαζί μπορούμε να προβάλουμε την Ελλάδα μπροστά», ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως «μεγάλη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» και επισήμανε ότι «είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας».
Ο κ. Βρούτσης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τον δρόμο της υπευθυνότητας που θα οδηγήσει τη νέα γενιά σε κάτι θετικό.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκ μέρους της εκκλησίας ο μητροπολίτης Σύρου Τήνου Δωρόθεος ΒΆ, ενώ εκ μέρους της πολιτείας ο κ. Παπαθεοδώρου.
Οι εκδηλώσεις στην Τήνο εκτός από θρησκευτικό χαρακτήρα έχουν και εθνικό, αφού τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από ιταλικό υποβρύχιο, μέσα στο λιμάνι του νησιού, ανήμερα της Παναγιάς, το 1940.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου