Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ιερώνυμος: «Θα επικρατήσουν η αλήθεια και η αγάπη»

Τα μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών προς τους πιστούς για τη γιορτή των Χριστουγέννων


Στη μοναξιά και στην απογοήτευση των ανθρώπων, αλλά και στην αγάπη και στο φως του Θεού, αναφέρονται μέσα από τα μηνύματα που απευθύνουν στους πιστούς οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισημαίνει ότι «με την Σάρκωσιν, την Ενανθρώπησιν του Λόγου, ήδη η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους έχει δυνάμει συντελεσθεί. Διότι, εκείνοι οι οποίοι, αφού πιστεύσουν εις τον Ιησούν, ζήσουν ζωήν σύμφωνον με την πίστιν αυτήν, σύμφωνον με τας εντολάς και την όλην διδασκαλίαν του Ιησού, υψώνονται με την τοιαύτην θεάρεστον βιοτήν και καθίστανται φίλοι και κοινωνοί του Θεού».

Ταυτοχρόνως, ο κ.κ. Βαρθολομαίος προσκαλεί τους πιστούς στην Εκκλησία διότι εκεί, όπως σημειώνει, αναγεννώνται. «Τους ούτω τελειουμένους ο Χριστός δεν τους θεωρεί απλώς φίλους του ή αδελφούς του, αλλά τους αναγνωρίζει ως μέλη του σώματός του» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τονίζει στους πιστούς ότι « Χριστούγεννα σημαίνει πως τίποτε πια, καμία θλίψη, καμία δυσκολία, καμία τραγωδία, δεν μπορεί να αφανίσει την ελπίδα, δεν μπορεί να υπερνικήσει τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα επικρατήσουν η αλήθεια και η αγάπη στη ζωή του κόσμου. Τίποτε δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα που γεννά η επίγνωση ότι ο Χριστός γεννήθηκε για να μας λυτρώσει από την αμαρτία και τον θάνατο».

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος καλεί τους πιστούς να «μην αφήνετε λοιπόν τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς να σας καταβάλλουν. Μη φοβείσθε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος μεταξύ άλλων αναφέρεται στο φως του Θεού και στην έμπνευση που προσφέρει στους ανθρώπους. Και όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Ολες σχεδόν οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες και δομές που αναπτύχθηκαν οπουδήποτεγια να ανακουφίσουν τον πόνο, την ορφάνια, τη φτώχεια, τα γηρατειά, τους ξένους, τη μοναξιά, προέρχονται από ανθρώπους φωτισμένους άμεσα ή έμμεσα- από το φως του Χριστού. Αυτήν την παράδοση οφείλουμε εμείς να συνεχίσουμε. Με δημιουργικές ιδέες, γενναίες πρωτοβουλίες και ποικίλες δραστηριότητες». Μάλιστα, καλεί όλους: «Ας ανοίξουν διάπλατα οι καρδιές μας, κατά τις γιορτινές αυτές ημέρες για να διεισδύσει στα βάθη τού είναι μας ο Σαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού· το “Φως το αληθινόν”».
  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου