Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πάπας στο BBC: «Ο Θεός εκπλήσσει» είπε στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ο Βενέδικτος ΙΣτ' διαβάζει το μήνυμά του, που αντί για «urbi et orbi» ήταν μόνο για τους Βρετανούς

Στην πρώτη φορά που προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας απευθύνει μέσω ραδιοφώνου σε μία συγκεκριμένη χώρα το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Βενέδικτος ΙΣτ' μίλησε ειδικά στους Βρετανούς λέγοντας πως ο Θεός κρατά πάντοτε τις υποσχέσεις του αλλά συχνά μας εκπλήσσει με το πώς τις εκπληρώνει.

Στον Πάπα παραχωρήθηκε από το BBC το ραδιοφωνικό τρίλεπτο της εκπομπής «Μία σκέψη για την Ημέρα» του Radio 4 την Παρασκευή, μέσω του οποίου απευθύνονται κατά κύριο λόγο θρησκευτικοί ηγέτες.

Το μήνυμα ακολουθεί την επίσκεψη του Πάπα στη Βρετανία νωρίτερα φέτος, που χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα για την προσέγγιση Βατικανού με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο.

Στο μήνυμά του την Παρασκευή, ο Βενέδικτος ΙΣτ' αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του το Σεπτέμβριο, λέγοντας πως ο λαός της Βρετανίας και όλου του αγγλόφωνου κόσμου έχει μία θέση στις προσευχές του κατά την περίοδο των γιορτών.

«Ας μεταφέρουμε τη χαρμόσυνη είδηση στους γύρω μας πως ο Θεός μάς ελευθερώνει από ό,τι μας βαρύνει, μας δίνει ελπίδα και μας φέρνει ζωή» ανέφερε ο Πάπας.

Δεν έλειψαν πάντως οι επικρίσεις στην «άνευ όρων» παραχώρηση του ραδιοφωνικού τριλέπτου, με την βρετανική «Εθνική Κοσμική Κοινότητα» να αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως το BBC έδωσε βήμα στον Πάπα ενώ «εκατοντάδες θύματα κακοποίησης από ιερείς περιμένουν τη δικαίωσή τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου