Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στην πόλη

Με τη φωταγώγηση του υψηλότερου φυσικού δέντρου της Πλατείας Συντάγματος ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι περισσότερες από τις οποίες απευθύνονται σε παιδιά, αφού η γιορτή των Χριστουγέννων θεωρείται η κατ' εξοχήν «παιδική γιορτή».

Από τη Δευτέρα, στον Εθνικό Κήπο φιλοξενούνται όλες οι αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, που με σύμμαχό τους το "χριστουγεννιάτικο πνεύμα", έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να ταξιδέψουν στη "Χριστουγεννιάτικη Φαντασία".

Μια "Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη" περιμένει τους λιλιπούτειους φίλους μας και στον περιβάλλοντα χώρο της "Τεχνόπολης" του Δήμου Αθηναίων.

Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου Badminton, το πρώτο σκεπαστό χριστουγεννιάτικο χωριό, "Christmas Fairytale" περιµένει µικρά και µεγάλα παιδιά έως τις 9 Ιανουαρίου, ενώ στο Θέατρο Badminton, ο Scooby-Doo, ο Shaggy, η Velma, η Δάφνη και ο Fred υποδέχονται τους µικρούς θεατές σε µια απίστευτη περιπέτεια που συνδυάζει δράση και γέλιο.

Με δύο εορταστικές ψηφιακές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, "Το Άστρο των Χριστουγέννων" και "Το Tρένο της Φαντασίας", υποδέχεται το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτά τα Χριστούγεννα στο ετήσιο συμβούλιό τους, οι καλικάντζαροι αποφάσισαν να γίνουν τα πιο αγαπημένα πλάσματα μικρών και μεγάλων. Έτσι, θα µοιράσουν αυτοί τα δώρα και θα απαγάγουν τον Αϊ-Βασίλη µε αφορµή την παράσταση "Περίεργα Χριστούγεννα", για παιδιά από 4 έως 12 ετών, που παρουσιάζεται στον "Ελληνικό Κόσµο" (Πειραιώς 254, Ταύρος), σε συνεργασία µε το θίασο "Αθηναϊκές Μαριονέτες". Παράλληλα, η παράσταση "Χριστούγεννα γιορτινά… µε σύµβολα µοναδικά" υπόσχεται σε παιδιά έως 12 ετών να αποκαλύψει πώς µπορεί µια κρεµµύδα να φέρει γούρι τη νέα χρονιά, πώς γίνεται µια κάλτσα να γεµίσει δώρα και γλυκά και πώς βρίσκει ο Αϊ-Βασίλης τον δρόµο του.

Οι "Αναγνώσεις παραμυθιών", έχουν "ανέβει" στην πολιτιστική ιστοσελίδα του Λάκη Λαζόπουλου "Το Σπίρτο" (www.tospirto.net) και οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια από αγαπημένους τους ηθοποιούς.

Δύο χριστουγεννιάτικες παραστάσεις από το θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα, "Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη" και "Το ρεβεγιόν του Καραγκιόζη" παρουσιάζονται τις ημέρες των εορτών στο φιλόξενο θεατράκι "Φιγούρες και Κούκλες" στην Πλάκα (Τριπόδων 30).

Τέλος, οι λάτρεις του πατινάζ θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις φιγούρες τους στην Πλατεία Κοτζιά, όπου λειτουργεί δωρεάν παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους.

... και στη Θεσσαλονίκη

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά στη Θεσσαλονίκη. Ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο χωριό για μικρούς και μεγάλους στήθηκε στην "καρδιά" της πόλης και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Helexpo ΔΕΘ.

Τα παιδιά και οι γονείς τους μπορούν να ανέβουν στο τρενάκι των Χριστουγέννων, να επιδείξουν τις ικανότητες τους στο πατινάζ, να διασκεδάσουν στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, να κατασκευάσουν στολίδια και να στείλουν ηλεκτρονικά τις ευχές στους φίλους τους και στον Αι Βασίλη.

Καλικάντζαροι, ξωτικά, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μάγοι και ήρωες των παιδικών παραμυθιών θα συμπαρασύρουν τους επισκέπτες στη μαγεία των γιορτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου