Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της...οργής

Οι δύο Κορέες κατέληξαν το 2004 σε συμφωνία να σταματήσουν κάθε επίσημη εκδήλωση προπαγάνδας στα κοινά τους σύνορα

Νέο αντικείμενο εντάσεων ανάμεσα στην Βόρεια και την Νότια Κορέα ενδέχεται να αποτελέσει ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αν μια νοτιοκορεατική θρησκευτική οργάνωση ανάψει τα φωτάκια το βράδυ της Τρίτης, όπως έχει προγραμματιστεί. Το δέντρο βρίσκεται στην πλευρά της Νότιας Κορέας, αλλά κοντά στα βορειοκορεατικά σύνορα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της...οργής

Η εν λόγω θρησκευτική αυτή οργάνωση έχει προγραμματίσει να ανάψει, για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια, τα φωτάκια ενός μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κορυφή ενός λόφου που ελέγχει ο νοτιοκορεατικός στρατός, μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών.

«Οι στρατιώτες βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση συναγερμού, γύρω από το λόφο», τόνισε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δύο Κορέες κατέληξαν το 2004 σε συμφωνία να σταματήσουν κάθε επίσημη εκδήλωση προπαγάνδας στα κοινά τους σύνορα και η Σεούλ αποδέχτηκε να μην φωταγωγήσει ποτέ αυτό το τεράστιο δέντρο.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη Νότια ότι ανάβει τα φωτάκια των Χριστουγέννων κοντά στα σύνορα για να προωθεί θρησκευτικές ιδέες ανάμεσα στους στρατιώτες και τον πληθυσμό.

Ομως η Σεούλ επαναλαμβάνει κάποιες από τις προπαγανδιστικές της δραστηριότητες στα σύνορα μετά τον τορπιλισμό μιας νοτιοκορεατικής κορβέτας τον Μάρτιο του 2010 και τον βομβαρδισμό του νησιού Γιονγκπιόνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου