Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ταξιδιώτες σε αεροδρόμια και δρόμους όλου του κόσμου παραμονές Χριστουγέννων

Ατέλειωτες οι ουρές στη Βαρκελώνη

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για χιλιάδες ταξιδιώτες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και παγετό πλήττει χώρες της δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να καθηλώνονται τα αεροσκάφη και να παραλύουν οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν επίσης από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου, καθώς είχε συγκεντρωθεί πολύ μεγάλη ποσότητα χιονιού στη στέγη -η οποία είχε καταρρεύσει το 2004 μετά τα εγκαίνια του σταθμού τραυματίζοντας θανάσιμα τέσσερις ταξιδιώτες.

Από τις αρχές του αεροδρομίου επισημάνθηκε ότι η απομάκρυνση των ταξιδιωτικών έγινε με ηρεμία και καθαρά για προληπτικούς λόγους, καθώς το χιόνι στην οροφή του τερματικού σταθμού έφτανε τα 60 εκατοστά. Κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες για να καθαρίσουν τη στέγη.

Συνολικά 2.000 άνθρωποι διανυκτέρευσαν την Πέμπτη στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ, η λειτουργία των οποίων είχε αποδιοργανωθεί λόγω του χιονιού, του ψύχους και της έλλειψης αντιψυκτικού υγρού.

Η νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας σε τμήματα της δυτικής Ευρώπης προκαλεί προβλήματα και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ οι Βέλγοι συμβουλεύονται από τις υπηρεσίας πολιτικής προστασίας να αποφεύγουν την οδήγηση προς αποφυγή ατυχημάτων.

Το χιόνι και ο παγετός έχει προκαλέσει εκατοντάδες τροχαία στη Γερμανία, ενώ στη βόρεια Ιταλία οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε τμήματα της Βενετίας.

Ασυνήθιστα υψηλή είναι η στάθμη του νερού στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, ενώ στη Βιτσέντζα, δυτικά της Βενετίας, κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους εξαιτίας της ανόδου στη στάθμη του ποταμού.

Προβλήματα στις μετακινήσεις στη Γερμανία


Δεκάδες δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κλείσει στη Γερμανία εξαιτίας του χιονιού και του πάγου, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων νέες σφοδρές χιονοπτώσεις.

Στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας κυρίως, η σιδηροδρομική σύνδεση έχει διακοπεί λόγω του πάγου που έχει σχηματιστεί στις γραμμές. Οι επιβάτες ενημερώνονται ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις, ενδεχομένως και ματαιώσεις ορισμένων δρομολογίων.

Το χιόνι και ο πάγος προκάλεσαν επίσης δεκάδες ατυχήματα στους δρόμους. Ο αυτοκινητόδρομος Βερολίνου-Αμβούργου έκλεισε το πρωί της Παρασκευής λόγω των ατυχημάτων.

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στα αεροδρόμια. Το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, λειτουργεί σχεδόν κανονικά, όπως επίσης και τα αεροδρόμια του Βερολίνου και του Αμβούργου.

Μόνο το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έκλεισε για πέντε ώρες το πρωί της Παρασκευής και ακυρώθηκαν οι 90 από τις 335 προγραμματισμένες πτήσεις. Το αεροδρόμιο ξανάνοιξε νωρίς το απόγευμα.

Στην Εξ-Λα-Σαπέλ, στα σύνορα του Βελγίου με την Ολλανδία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το απόγευμα της Πέμπτης λόγω του χιονιού. Τα λεωφορεία θα επιχειρήσουν να βγουν ξανά στους δρόμους το πρωί του Σαββάτου. Στην πόλη, από το βάρος του χιονιού κατέρρευσαν οι στέγες μιας αποθήκης και δύο κέντρων ιππασίας, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=374775&
dt=24/12/2010#ixzz198dbuZiw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου