Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Λυρικής για παιδιά και ηλικιωμένους

Για να επιστρέψει το χαμόγελο
Σε παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας, στους ηλικιωµένους και τους ανέργους στρέφει την προσοχή της η Εθνική Λυρική Σκηνή µε χριστουγεννιάτικα δώρα, παραστάσεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα Νέα, παιδιά από περιοχές που αντιµετωπίζουν έντονα φαινόµενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισµού, από σχολεία των ?ήµων Ζεφυρίου, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου και Κερατσινίου, και από δοµές της Αρχιεπισκοπής, ΑµΕΑ, ορφανοτροφεία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις συµµετάσχουν στην ειδική εκδήλωση «Ένα παραµύθι, µια παράσταση, ένα χριστουγεννιάτικο δώρο τέχνης για όλα τα παιδιά» που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί. Εκεί, μετά την παράσταση της όπερας για παιδιά «Χένσελ και Γκρέτελ», οι µικροί θεατές θ' ανοίξουν τα δώρα τους.

Παράλληλα, μέλη της Χορωδίας της Λυρικής θα επισκεφτούν την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων για να ψάλουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και να µοιράσουν δώρα, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στις 11.00. Την ίδια μέρα, στις 20.00, ανεβαίνει επιπλέον παράσταση της όπερας «Χένσελ και Γκρέτελ» αποκλειστικά για άνεργες οικογένειες.

Συναυλία για τους τροφίµους του Γηροκοµείου Αθηνών πραγµατοποιεί η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 27 Δεκεμβρίου στις 11.00. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 29 Δεκεμβρίου στις 11.00, µε την επίσκεψη του Μπαλέτου της Λυρικής στο «Χαµόγελο του Παιδιού», στο Μαρούσι, όπου θα παρουσιάσει ένα χριστουγεννιάτικο παραµύθι και θα μοιράσει δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου