Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Κοσμοσυρροή πιστών στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Προσευχή στην Εκκλησία της Γέννησης

Βηθλεέμ
Ο μεγαλύτερος αριθμός προσκυνητών της τελευταίας δεκαετίας συνέρευσε στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί επισκέπτονται την Εκκλησία της Γέννησης, που έχει χτιστεί στη θέση που σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Ιησούς, για να προσευχηθούν.

Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού που συντονίζουν την είσοδο και έξοδο από τη Δυτική Όχθη υπολογίζουν τους προσκυνητές σε περίπου 100.000, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με πέρσι.

Κι αν η Βηθλεέμ γιορτάζει τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών, δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Οι Χριστιανοί στη Βαγδάτη περνούν τα Χριστούγεννα μέσα σε πνεύμα θλίψης και προβληματισμού, καθώς έχουν στοχοποιηθεί επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό από εξτρεμιστές, σε μια προσπάθεια να εκδιωχθούν από το Ιράκ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μάτι Σάμπα Ματούκα εξέφρασε την ελπίδα πως οι Χριστιανοί δεν θα εγκαταλείψουν το Ιράκ.

Εκατοντάδες Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν σε μια εκκλησία της Βαγδάτης, όπου τον Οκτώβριο ισλαμιστές έθεσαν σε ομηρία περισσότερους από 120 ανθρώπους. Η περιπέτεια είχε τραγική κατάληξη για 68 Χριστιανούς.

Την ίδια ώρα, τα Χριστούγεννα αμαυρώθηκαν από αιματηρές επιθέσεις στις Φιλιππίνες. Μία βόμβα εξερράγη την ώρα της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων σε παρεκκλήσι της αστυνομίας, τραυματίζοντας έναν ιερέα και πέντε πιστούς.

Στη Νιγηρία, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε περιοχή της χώρας όπου ζουν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και μαστίζεται από θρησκευτική βία. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου