Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ανάσταση και Λαμπρή ’09, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν μόνο χαμόγελα εορταστικά και τσουγκρίσματα πασχαλινών αυγών!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τη σύζυγό του Μαίη Παπούλια προτίμησαν ηπειρώτικη Ανάσταση, στο χωριό Φραγκάδες. Μετά την Ανάσταση τσούγκρισε το κόκκινο αυγό με τον ιερέα.



Σοβαρά τα προσωπάκια του Αλέξανδρου και της Αλίκης με τις αναστάσιμες λαμπάδες τους, μαζί με τους γονείς τους – μια ελληνική οικογένεια, όπως όλες!







Κυριακή του Πάσχα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα, στο Κ.Ε. Ναυτικού στον Πόρο, όπου τους υποδέχθηκε ο πλοίαρχος κ. Αν. Μπόμπος.
  • Tης Eλενης Mπιστικα, Η Καθημερινή, 22/04/2009



Η οικογένεια και ο τόπος καταγωγής ήταν και εφέτος οι μεγάλοι μαγνήτες για το Μεγαλοβδόμαδο και την απριλιάτικη «Λαμπρή 2009!». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τη σύζυγό του κ. Μαίη Παπούλια γιόρτασαν Ανάσταση στα Γιάννενα και ανήμερα τη Λαμπρή ο Πρόεδρος τσούγκρισε το πασχαλινό αυγό στο στρατόπεδο «Λορέντζος Μαβίλης» στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ευχόμενος «ειρήνη και αυτοσυγκέντρωση για να βγούμε από αυτή την κρίση» εκφράζοντας και τη βεβαιότητα ότι «οι αρετές του ελληνικού λαού θα μεγαλουργήσουν και πάλι». Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έμεινε στη Ραφήνα, εκκλησιάστηκε στην Αγία Τριάδα και παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία με τη σύζυγό του κ. Νατάσα Καραμανλή και τα παιδιά τους, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη με τις αναστάσιμες λαμπάδες τους – ωραία νεανική ελληνική εικόνα που μέτρησε! Την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας και τσούγκρισε το κόκκινο αυγό με τους φρουρούς των αιθέρων μας! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα στο πλευρό του προτίμησε Σαρωνικό – στην Υδρα για Μεγάλη Εβδομάδα, όπου ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου και σήκωσε τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο στα στενά σοκάκια της Υδρας, ενώ ανήμερα τη Λαμπρή, πάντα με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαιδεύσεως του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, όπου τους υποδέχθηκε ο πλοίαρχος του Κέντρου Εκπαίδευσης κ. Ανατολοιός Μπόμπος, με τα ναυτάκια να κάνουν ουρά για να τσουγκρίσουν μαζί του το αυγό του Πάσχα!

Η Αθήνα κράτησε στην αγκαλιά της τους απόρους, τους αστέγους, τους αλλοδαπούς πρόσφυγες, στρώνοντας πλούσιο το πασχαλινό τραπέζι που διοργάνωσε –όπως και κάθε ημέρα άλλωστε– ο Δήμος Αθηναίων στο Κέντρο Σίτισης του Δήμου Αθηναίων στην οδό Σοφοκλέους, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το πασχαλινό τραπέζι για 2.000 απόρους και αστέγους τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και του δημιουργού της οικογενειακής αυτής εστίας, αντιδημάρχου Λευτέρη Σκιαδά. «Εμείς, ως Εκκλησία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε πλάι στους ανθρώπους που υποφέρουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας «είναι καθήκον μας και αποστολή μας»! Το «Αγιον Φως» που έφθασε από την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα την εσπέρα του Μ. Σαββάτου με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη, επικεφαλής μικράς συνοδείας πολιτικών, το παρέλαβε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Εξάλλου, το «Δεύτε λάβετε φως» της αναστάσιμης λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, δημιούργησε σε όλη την Ελλάδα, και όπου ανθεί η Ορθοδοξία, τις ευλαβικές φωτεινές λαοθάλασσες – θέαμα συγκινητικό, όπου ο καθένας και η καθεμιά, μικροί και μεγάλοι, είναι οι μονάδες του μεγαλειώδους συνόλου των εκκλησιασθέντων που μετέφεραν το Αγιον Φως στο σπίτι τους και στις καρδιές τους.

Στην Κέρκυρα, η αναστάσιμη λειτουργία εψάλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, στο ολόφωτο πάλκο στην Απάνω Πλατεία. Το θέαμα της φλόγας της Ανάστασης που πλημμύρισε και φώτισε το πάρκο και τους γύρω ακτινωτούς δρόμους και ανέβηκε στα μπαλκόνια και στις ταράτσες –μία από αυτές και του ΕΒΕΑ που φιλοξένησε την οικογένεια Χρίστου Φωκά από τη Ζυρίχη, Κερκυραίου ιδιοκτήτη - οικοδεσπότη του Corfu Palace– μέσα στη μυρωμένη νύχτα στάλαξε βάλσαμο στις ψυχές. Που, όμως, γρήγορα μετάλλαξε σε ενθουσιασμό, έκπληξη και θαυμασμό, καθώς, με το «Χριστός Ανέστη» δόθηκε το σύνθημα από το Παλαιό Φρούριο για την ειρηνική μάχη των πυροτεχνημάτων!

Είχε τον λόγο της να γιορτάζει η Κέρκυρα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Δένδια, γέννημα - θρέμμα, και τους βουλευτές της νήσου, νυν και πρώην, αδελφωμένους στη Λιτανεία στην Περιφορά του Επιταφίου, στη Δοξολογία και στην Ανάσταση! Ο υψηλός χαμογελαστός νέος Κερκυραίος πολιτικός, μέλος της κυβέρνησης σε νευραλγικό πόστο, ο Νίκος Δένδιας έσφιγγε χέρια και χαιρετούσε, σε κάθε βήμα του, και θύμιζε άλλους χρόνους όταν, πλάι - πλάι, με τις λευκές αναστάσιμες λαμπάδες τους ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Ράλλης στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης επέλεγαν την Κέρκυρα για να κάνουν Ανάσταση.

Να μην ξεχάσουμε και την Κρήτη, όπου στα Χανιά, στο πατρογονικό σπίτι της Χαλέπας και στην «Μπέλα Βίστα» του Κώστα και της Μαρίκας Μητσοτάκη μαζεύτηκε όλη η οικογένεια, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, βαφτιστήρια με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρούσα και στην οικογενειακή σύναξη και στο τσούγκρισμα πασχαλινού αυγού με τα στρατευμένα νιάτα της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Ολοι μαζί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, ψηφοφόροι έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη Μάχη της Λαμπρής με τον οβελία και τα τσουγκρίσματα και το ξανθό κρασί, αλλά και τσίπουρο, να ρέει... Τα... θύματα της ευωχίας, λόγω κατάχρησης, μετρήθηκαν μετά, αλλά αυτά έχουν οι μάχες, και οι πασχαλινές. Και του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου