Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Με λαμπρότητα γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη τη χώρα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα η Ανάσταση του Θεανθρώπου. Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε με τους πιστούς να κρατούν το Άγιο Φως, που για μια ακόμα φορά άναψε στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Κοντά στη στρατευμένη νεολαία η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Νεφώσεις σήμερα, βροχές από αύριο προβλέπει η ΕΜΥ.

Τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και την ελπίδα που γεννά η ανάσταση του Θεανθρώπου επισημαίνουν στα μηνύματά τους για το Πάσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος.

Η Ανάσταση είναι μια «αναντίρρητος ιστορική πραγματικότης», η οποία έχει «αμέσους και σωτηρίους επιπτώσεις εις όλους μας» υπογραμμίζει ο Οικονομικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

«Ευτυχώς απέθανεν ο Θεός και ο θάνατός Του έγινε ζωή και ανάστασις ιδική μας. Ευτυχώς που υπάρχουν τόσα ‘μνήματα’ Του εις τον κόσμον, τόσοι άγιοι ναοί, όπου ημπορεί να εισέλθει ελεύθερα ο πονεμένος, ο κουρασμένος και απαρηγόρητος άνθρωπος, να αποθέση το φορτίον του πόνου του, της αγωνίας του, του φόβου και της ανασφάλειάς Του, να ‘ξεφορτωθεί’ τον θάνατόν Του», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς, προσθέτει ο κ. Βαρθολομαίος που υπάρχουν οι εκκλησίες του Χριστού «όπου ο απελπισμένος άνθρωπος των ημερών μας, ο καταπροδωμένος από όλα τα είδωλα, όλους τους 'χαμοθεούς' που έκλεψαν την καρδιά του, την οικονομίαν, δηλαδή την ιδεολογίαν, την φιλοσοφίαν, την μεταφυσικήν και όλας τας υπολοίπους 'κενάς απάτας' του παρόντος αιώνος 'του απατεώνος' ευρίσκει καταφύγιον και παραμυθίαν και σωτηρίαν».

Την ευχή να συναντήσουν οι πιστοί «τον αναστημένο Χριστό στο πρόσωπο του άλλου», διατυπώνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος στο μήνυμά του.

Η ανάσταση του Χριστού υπενθυμίζει την υπεροχή του φωτός, έναντι του σκότους, αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι μέσα σε αυτό το φως «το άτομο συναντά την προσωπική του έκφραση που δεν είναι άλλη από τη συνάντηση του Θεού με την προσφορά μας στο πρόσωπο κάθε άλλου, κάθε ξένου, ανεξαρτήτως γλώσσας, χρώματος, θρησκείας και πολιτισμού».

Όπως τονίζει ο κ. Ιερώνυμος «τα σύννεφα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης μπορεί να σκεπάζουν τις προοπτικές και το μέλλον πολλών αδελφών μας βαθύτερη κρίση, όμως, ζούμε, όταν συνεχίζουμε την προκλητικά αδιάφορη στάση μας προς τον άλλο».

Με τη σειρά του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλος τονίζει ότι η ανάσταση του Χριστού αναγγέλλει την αιώνια ζωή, τη ζωή που νικά το κακό και σε αυτή καλεί τον κόσμο η Εκκλησία «προς συμμετοχήν και απαλλαγήν εκ των επερχομένων τη ανθρωπότητι δεινών, συνεπεία των ιδίων αυτής αμαρτιών και ανομιών και τρόπων ζωής πεπλανημένης».

Το Πάσχα των Πολιτικών

Σήμερα, παραδοσιακά η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα βρεθεί κοντά στη στρατευμένη νεολαία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας θα βρεθεί στο Καλπάκι, ενώ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να επισκεφθούν την αεροπορική βάση της Δεκέλειας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος βρίσκεται στην Τήνο ενώ επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

  • Ο καιρός το διήμερο

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και πρόσκαιρες βροχές στην ηπειρωτική μόνο χώρα προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή του Πάσχα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 έως 7 μποφόρ. Για τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά το βράδυ. Ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ στη θερμοκρασία δεν σημειώνεται αξιόλογη μεταβολή. [ΤΑ ΝΕΑ: Κυριακή 19 Απριλίου 2009, 11:37, Web-Only]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου