Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Ευχές και μηνύματα των πολιτικών

  • Καραμανλής: Με πίστη και αισιοδοξία θα βγούμε από τη διεθνή κρίση
Στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας γιόρτασε το Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Κέντρο Eκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, ενώ η Α. Παπαρήγα και ο Γ. Καρατζαφέρης γιόρτασαν στο Τατόι. Στην Τήνο γιόρτασε το Πάσχα ο Α. Αλαβάνος και στην Καβάλα ο Α. Τσίπρας.

Στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας γιόρτασε το Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ανταλλάσσοντας ευχές και τσουγκρίζοντας αυγά με τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες. Όταν είδε δε, το αβγό του να σπάει από στρατευμένο, είπε χαριτολογώντας «δεν είμαι σε φόρμα σήμερα».

Ο πρωθυπουργός, στη δήλωσή του, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης υπογραμμίζοντας: «Tην πιο λαμπρή γιορτή, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Με πίστη στις δυνατότητές μας και ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες».

Ο υφυπουργός άμυνας, Ιω. Πλακιωτάκης, που συνόδευε τον πρωθυπουργό, ευχήθηκε χρόνια πολλά και υπογράμμισε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία οφείλουν να βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους, που είναι μακριά από τις οικογένειές τους".

  • Παπανδρέου: Ημέρα νίκης απέναντι στις αντιξοότητες






Διαβάστε ακόμη







Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, επισκέφθηκε το Κέντρο Eκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, όπου αντάλλαξε ευχές με τους ναύτες και τους αξιωματικούς.

Στις δηλώσεις του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής καθώς και ελπίδας. Επίσης, είναι μια μέρα νίκης απέναντι στις αντιξοότητες, που έχει μπροστά της η ανθρωπότητα. Μαζί με το μήνυμα της ελπίδας, θέλω να στείλω και μήνυμα της βούλησής μας να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με επίκεντρο την ανάπτυξη για τον άνθρωπο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε στους στρατευμένους, αλλά και στους μετανάστες, και στους πρόσφυγες, που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και στον ελληνισμό της διασποράς.

Η κ. Παπανδρέου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρές ένοπλες δυνάμεις», σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα επιβάλλει την αξιοκρατία».

Στο Τατόι, όπου οι ένοπλες δυνάμεις γιόρτασαν επισήμως την ημέρα του Πάσχα, βρέθηκαν, επίσης, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η τομεάρχης Άμυνας του Κινήματος, Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το λαϊκό θαύμα μπορεί να έρθει, εφόσον υπάρξει χειραφέτηση από διλήμματα, προλήψεις και μονοδρόμους. Τότε ο λαός θα δει, ότι μπορεί».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε «ο Χριστός Ανέστη, αλλά ο λαός εξανέστη. Ας ελπίσουμε ότι το φως της Ανάστασης θα φωτίσει το μυαλό των κρατούντων». Νωρίτερα, από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Καρατζαφέρης, ευχήθηκε, μέσω ασυρμάτου, στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ. Σε δήλωση του, τους ευχαρίστησε «γιατί επαγρυπνούν για εμάς».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Λεβέντης, ανέφερε ότι «τις ημέρες του Πάσχα δεν πρέπει να ξεχνούμε τους ανθρώπους, που υποφέρουν», προσθέτοντας ότι «αγωνιζόμαστε για καλύτερες ημέρες μέσα σε αυτή τη διεθνή κρίση».

Στην Τήνο γιόρτασε το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος και στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

  • Στην αεροπορία Κρήτης η Ντ. Μπακογιάννη και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Στην 115η πτέρυγα Μάχης, από όπου επιχειρούν τα F16 block 52 plass, βρέθηκε το μεσημέρι η υπουργός Εξωτερικων, Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα με το προσωπικό της μονάδας.

Την υπουργό υποδέχθηκαν στην είσοδο λυράρηδες, που της τραγούδησαν μια κρητική μαντινάδα, παρουσία των βουλευτών της περιφέρειας, Στέλιου Νικηφοράκη, Μανούσου Βολουδάκη και Μανόλη Σκουλάκη.

Η κ. Μπακογιάννη τσούγκρισε αβγά με το προσωπικό της μονάδας, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές της, ενώ δε λησμόνησε και τον ήρωα, σμηναγό Κώστα Ηλιάκη.

«Να ευχηθώ για μια ακόμα φορά υγεία και προκοπή σε όλους. Από εδώ, την 115η πτέρυγα Μάχης, που ήρθα να επισκεφθώ τους αεροπόρους, οι οποίοι, καθημερινά μας κρατούν όλους ασφαλείς, οι οποίοι προφυλάγουν όλες τις Έλληνιδες και όλους τους Έλληνες και βεβαίως, είναι οι καθημερινοί μας ήρωες. Δυστυχώς, ορισμένοι από αυτούς δεν ξαναγύρισαν πίσω και νομίζω ότι και σήμερα πρέπει να σκεφτόμαστε το δικό μας, το συμπατριώτη Κώστα Ηλιάκη».

Στην ίδια πτέρυγα Μάχης βρέθηκε το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. [www.kathimerini.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου