Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ζέστη το Μεγάλο Σάββατο

  • Αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με ενδεχόμενο βροχών στα βουνά

Γενικά αίθριος, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται να είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Στα ηπειρωτικά της χώρας αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις το απόγευμα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα εί ναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί, έντασης 3 έως 5 μποφόρ και στο ΝΑ Αιγαίο βόρειοι - βορειοδυτικοί, με ένταση έως 5 μποφόρ.

Χωρίς φόβο θα μπορέσουν να σουβλίσουν αρνί στην ύπαιθρο οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες όμως θα πυκνώσουν, προς το μεσημέρι, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Περισσότερο προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι περάσουν το Πάσχα στα ορεινά της χώρας , αλλά και στο βόρειο Ιόνιο, καθώς δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στο Ιόνιο θα δυναμώσει και η ισχύ του ανέμου, φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο, στα νότια και ανατολικά.

Για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ, στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

  • enet.gr, 15:46 Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου