Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Προϋπαντώντας την Πρωτομαγιά


  • Επιθετικά, ταξικά, ενεργητικά και αδιάλλακτα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που μέσα από την εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση προσπαθούν να ρίξουνε το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών φτωχών στρωμάτων, τροφοδοτώντας με 2,5 δισ. ευρώ τη μεγαλοεργοδοσία για να τα διαχειριστεί όπως αυτή θέλει και νομίζει... Ν' απολύει παλιούς και δοκιμασμένους και να προσλαμβάνει νέους συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης.

Επιθετικά και μαζικά να προϋπαντήσουμε διεκδικώντας τη μεγάλη μέρα της απεργιακής Πρωτομαγιάς. Επιθετικά και ελπιδοφόρα στην ανηφόρα της Ανάστασης και του δρόμου των λουλουδιών. Να παγώσουν οι τσιμινιέρες, να κλείσουν τα γιαπιά, τα ναυπηγεία, τα συνεργεία, οι φάμπρικες, τα σχολειά. Να βάλουν στόρια τα γραφεία και τα μεγαλομάγαζα. Να ερημώσουν τα χωράφια, αφήνοντας τους ανθούς ν' ανθίζουν.

  • Εργάτες - Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Ν' ακουστεί το μεγάλο σύνθημα των προλετάριων όλης της Γης. Μελίσσι βουερό που τσιμπολογά χυμούς από τα λουλούδια.
  • Ολα τριγύρω κόκκινα. Τεράστια η Μέρα... Μέρα της Εργατιάς δεμένη με το χρόνο και την εποχή, βαμμένη στο αίμα με αγώνες και θυσίες. Τύμπανα, μουσικές και τραγούδια σαν να έστησε ο Ερωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη και η φύση βρήκε την καλή και τη γλυκιά την ώρα. Από κοντά λοιπόν θα προϋπαντήσουμε το Μάη.
Δυστυχώς, η εβδομάδα των παθών συνεχίζεται με ιδιαίτερη οξύτητα για την Εργατική Τάξη. Οι μέρες των εκλογών πλησιάζουν και πρέπει ν' ανασκουμπωθούμε. Η πολιτική κατάσταση χειροτερεύει και όλοι οι αγώνες των εργατών πρέπει να είναι πιο έντονοι και διεκδικητικοί, όχι μόνο να μη χαθούν τα κεκτημένα, αλλά να πετύχουν και καινούργιες κατακτήσεις..!
Ολοι στο δρόμο να προϋπαντήσουμε την Αγια Μέρα. Μέρα που κυλά μέσα στις φλέβες μας τα όνειρα και την Ιστορία μας.

Ενωμένοι Εργάτες κρατιούνται σταυρωτά και προχωράνε. Ωρες - ώρες σηκώνουν τις γροθιές και φωνάζουν... «Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη...». Ολοι τα γιορτινά τους, όλοι την ίδια φλόγα. Τι όμορφα που είναι που ανταμώσαμε, τι όμορφα που είναι που σμίξαμε τα χέρια, τις φωνές και τις καρδιές μας.

Για νέους αγώνες. Γιατί οι αγώνες τελειωμό δεν έχουν, κάθε μέρα γεννιούνται και νέοι αγώνες και όποια πέτρα και να σηκώσεις, από κάτω οι Κομμουνιστές, μπροστάρηδες, πρωτοπόροι και καθοδηγητές

  • Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24/04/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου